Jeugdland 2021

We zijn blij dat Jeugdland dit jaar door kan gaan en dat er zich maar liefst 299 kinderen en 97 vrijwilligers hebben ingeschreven!

Vorig jaar hebben we vanwege de toen geldende Corona-maatregelen Jeugdland op drie locaties gedraaid. Hoewel de situatie inmiddels veranderd is, zijn er ook dit jaar maatregelen waar we rekening mee moeten houden.

We hebben als bestuur bekeken op welke manier Jeugdland dit jaar op de meest veilige manier georganiseerd kan worden. We zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat dit het best op drie locaties kan, net als in 2020.

Waarom nog een keer op drie locaties?
Dat we ons in 2020 over drie locaties hebben gespreid, kwam vooral door het feit dat alle vrijwilligers van 18 jaar en ouder de hele week afstand moesten houden. Dat is in principe ook dit jaar zo, ondanks het feit dat een deel van de vrijwilligers volledig ingeënt zal zijn met Jeugdland.

Wat veranderd is ten opzichte van 2020 zijn de mogelijke besmettingen onder kinderen. In 2020 werden er nog nauwelijks besmettingen bij kinderen geconstateerd. Dit jaar gebeurt dat echter wel. Daarom hebben we bekeken wat de gevolgen zijn als een deelnemer aan Jeugdland besmet blijkt te zijn met het Coronavirus. Als we Jeugdland voor alle kleuren op Kooiduin organiseren en er blijkt een deelnemer besmet te zijn met het Coronavirus dan zullen er veel meer kinderen in quarantaine moeten, dan wanneer we iedere kleur op een eigen locatie laten draaien.

Dit komt niet alleen omdat we in dat geval met veel deelnemers op een beperkt terrein zijn, maar vooral omdat kinderen dan ook samen in de bus gezeten hebben. Bij een besmetting moeten dus niet alleen de deelnemers uit hetzelfde groepje in quarantaine, maar ook de deelnemers die met het betreffende kind in de bus hebben gezeten. Dat betekent al snel dat er bij een besmetting zo’n 50 tot 70 kinderen in quarantaine moeten.

Alle kinderen met eigen vervoer naar Kooiduin laten komen, levert grote logistieke problemen op. We weten immers uit ervaring hoeveel auto’s er dan iedere ochtend en middag bij Kooiduin moeten stoppen. Die optie vinden we niet verantwoord.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!