Rood - donderdag

Om de derde diamant te krijgen moesten Mummie Mirjam en Indiana Bas het volgende raadsel oplossen: Suikerriet, een krokodil en een schaap moeten alledrie naar de overkant van De Nijl. Het schaap mag niet alleen met de krokodil zijn, omdat de krokodil hem dan op eet. Suikerriet kan niet met de schaap alleen zijn omdat de schaap dat op eet. Het lukt Mummie Mirjam en Indiana Bas alleen niet om dit op te lossen. Zou een van de rode petten die vandaag kunnen oplossen? Of zijn ze te druk met het programma geweest? 
De rode petten zaten al vol spanning te wachten tot de middag zou naderen, die waterspellen zijn toch het leukste van de week? Daarom begonnen we de ochtend met een snelle slok water en wat leuke rustige spellen: kamelen estafette , mummietikkertje, zoek de schat, hiërogliefen ontcijferen en het boobytrap spel. 
Héhé, eindelijk mochten ze lunchen. Snel snel eten en drinken en dan mogen ze eindelijk beginnen aan de waterspelen. Van een waterbaan bouwen met leidingen, sponzen doorgeven met je voeten, glazen water te balanceren op een dienblad, tot aan de buikschuifbaan. Wat hadden de rode petten het naar hun zin, de tijd vloog zo om. Tussendoor nog even snel ranja gedronken en rozijntjes gegeten, maar ze wilden gelijk weer aan de slag. Voor de liefhebbers was er aan het einde een groot watergevecht. Je leiding drijf nat gooien, dat hoef je maar één keer te zeggen. 
Snel droge kleding aan. Daarna nog even spelen in de zelfgemaakte hut. En we eindigde de dag met een potje commando pinkelen in de grote tent. 
Mummie Mirjam en Indiana Bas hebben met behulp van alle kinderen het raadsel kunnen oplossen: eerst het schaap, leeg terug varen, dan het suikerriet, het schaap mee terugnemen, de krokodil overzetten, leeg terugvaren en als laatste het schaap mee. Zo hebben ze de derde diamant kunnen verdienen!
Morgen is alweer de laatste dag, de tijd vliegt als je het naar je zin hebt. De kinderen staat te popelen om te laten zien wat ze allemaal gedaan hebben afgelopen week, komen jullie morgen ook kijken tijdens de afsluiting?