Geschiedenis

In 1996 is Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Woensdrecht (SJJW) opgericht op initiatief van parochie de Bron. Het doel van de Stichting is om juist die kinderen een weekje vakantie te geven, die door omstandigheden thuis niet op vakantie kunnen. Er wordt al het mogelijke gedaan om het voor deze gezinnen financieel mogelijk te houden om de kinderen te laten deelnemen aan Jeugdland. Hiervoor krijgt de Stichting jaarlijks een bijdrage van de parochiële Caritas, Herwonnen Levenskracht en een subsidie van Gemeente Woensdrecht. Daarnaast worden we financieel en materieel ondersteunt door verschillende lokale ondernemingen.

De kindervakantieweek van Jeugdland is bedoeld voor kinderen woonachtig en/of schoolgaand in Hoogerheide, Putte of Woensdrecht. Jeugdland vindt plaats op het terrein van de scouting aan de Kooiweg, de jeugddisco’s vinden plaats in het MFC Kloosterhof. 

Daarnaast organiseert de stichting jaarlijks twee Jeugddisco's voor kinderen die in groep 6, 7 en 8 van de basisschool zitten. Deze is ontstaan doordat de toenmalige Jeugdraad hier een keer om gevraagd had. Het kerstgala is toen door de gemeente gesubsidieerd en daarna overgenomen door SJJW.