creche donderdag

Vandaag begonnen we al vroeg. De Duplo en de zandbak trokken zelfs al voordat de eerste bussen kwamen twee blauwe petten aan. En die konden heel goed zandtaartjes bakken. Het grote geheim is dat je 6 keer op het vormpje moet kloppen en dan lukken zelfs de torentjes.

Toen de DJ in de tent muziek ging maken moesten we natuurlijk eventjes gaan meedansen.

Maar nog voor de opening goed en wel voorbij was begon voor ons de knutseltijd. Het eerste kunstwerk was getiteld “Het Strand”, een collage in blauw, geel, rood, oranje en paars.

Mama, zus en baby gingen naar het strand. Ze namen handdoeken mee; Zus had een oranje, baby een rode en Mama had een paarse. Toen gingen ze zwemmen en baby mocht in de rode zwemband. Daarna gingen mama en Zus op de boot. Het zonnetje scheen lekker al waren er wel een paar wolkjes aan de hemel. Op het strand mochten ze kamperen van de mevrouw en ze zetten ook hun oranje/paarse parasol neer. Na een lange dag genoten ze daaronder van de zonsondergang.

Na deze inspanning (waarbij aan het eind er meer wolkjes aan onze vingers bleven kleven dan er op het papier terecht kwamen) was het tijd voor de lunch, een voorleesverhaal, fruit en een lekkere koek.

De regen van vanmiddag inspireerde ons tot het tweede werk, getiteld “Oerwoud”.

Er was eens een oerwoud met bomen en grote bloemen die op de grond en in de bomen groeiden. In de bomen woonden apen en groeiden ook bananen. Dus de apen hoefden de bomen niet uit om te eten. Toe kwamen er krokodillen, die op de apen gingen jagen, maar de slang maakte een ritje op de krokodil. Toen de apen alarm sloegen kwam de olifant en die joeg de krokodillen weer het water in. Maar toen kwam er een papegaai, die alle blaadjes van de boom at en de rotte bananen op de grond gooide.

 

Kunt u het nog volgen, ach echte kunstenaars worden pas na hun dood begrepen.

 

Moe maar voldaan luisterden we nog naar een paar voorleesverhaaltjes totdat papa of mama kwam om weer naar huis te gaan.

Het was een lange dag dus gaan we nu gauw slapen.