Groen - woensdag

Vandaag heeft groen weer een mooie dag achter de rug. De dag begon zoals gewoonlijk met de opening. Vandaag probeerde Miriam en Indiana Bas bij de schat te komen. Mummie Miriam stapte op de verkeerde steen en versteende. Nu moest Indiana Bas, Cleopatra en de kinderen een middeltje samenstellen om Mummie Miriam te bevrijden van de vloek.

Na de opening hebben we 8 verschillende spelletjes gespeeld. Onze eigen Egyptische Olympische Spelen. Hierin werden de kinderen uitgedaagd om als groep te laten zien om als Olympische atleten te winnen. Na de middagpauze lag er een lekkere verrassing klaar. Er waren verse stroopwafels van Maarten Hendriks. Na dit tussendoortje zijn we begonnen aan de waterspelen.

De vertrouwde waterbaan was ook voor deze editie van Jeugdland beschikbaar. De spellen werden team tegen team gespeeld. Daarnaast was er een obstakel parcours met bekertjes, waarbij de tegenstanders moesten proberen om de loper zo veel mogelijk af te gooien met sponzen. Een ander waterspel was een natte variant van zeeslag. En een zelfgebouwde parcours van regenpijpen. Zoals altijd werden de waterspelen afgesloten met een groot watergevecht.

Tijdens de afsluiting is Miriam door het mengseltje weer bevrijd van de vloek. Na een tweede poging zijn ze gekomen bij de schat. Alleen hebben ze nog niet alle materialen om de schatkist open te doen.

Het is zeer belangrijk voor morgen, dat de kinderen hun slaapspullen meenemen. Uiteraard geld dit niet voor de kinderen die niet blijven slapen. Ook is de disco niet te vergeten, dus neem ook een extra setje kleren mee voor de disco.

Tot morgen