Rood Dinsdag

Dag 2 van Jeugdland begon met een klein probleem.

Een stagiair van de bewaker had per ongeluk een dure vaas uit het mu
DSC06944 7136 800 600 80 wm left bottom 50 Jeugdland2018 255 255 255 16seum laten vallen. De stukken lagen overal, maar gelukkig waren we met velen. Daardoor was de vaas weer snel een geheel, behalve
dat de stagiair ook nog eens de plakband kwijt was. Gelukkig is bewaker Bas er waardoor alles wel goed komt. Na deze opening was het tijd voor het eerste spel. Bij dit spel werd de groep in vieren gedeelt, vier musea. Elk museum kreeg een aantal kaartjes met daarop verschillende kunstwerken. Bij vier kunstwerken van dezelfde kunstenaar was er een kwartet. Het probleem was dat de kaartjes gestolen moesten worden van de andere musea. Één grote chaos en een heleboel kunstwerken later ontstonden de kwartetten. Toen werd er afgefloten voor de lunch, natuurlijk in de hutten. Nadat de broodjes pindakaas en worst zijn opgegeten en hier en daar nog wat bijgeklust aan de hut werd er gefloten voor het volgende deel van de dag. Op het programma stonden wat gezamenlijke spelletjes. We begonnen met groot levend stratego, waarbij de leiding de vraag naar nieuwe kaartjes amper kon bijhouden. Gelukkig voorzagen de jokers (de hoogste kaart) ons van stapels nieuwe kaarten. Spontaan ging het alarm, waarbij het spel onderbroken werd voor een lekker verfrissend ijsje. Dit was hard nodig want ook vandaag was het weer erg warm. Na het ijsje was het tijd voor een woordzoeker, waarbij de woorden door het hele bos te vinden waren en een laatste spel waarbij twee mensen met dezelfde kaartjes, van grote musea in de wereld, elkaar moesten vinden in het bos. Na de spelletjes was er nog kort tijd om alles aan Mirjam te vertellen waarna de eerste bus alweer voor de deur stond. 

Weer lekker naar huis, uitrusten voor de derde dag, waarbij we het terrein verlaten en Hoogerheide intrekken (trek dus goeie wandelschoenen aan!), spannend!