Rood - maandag

De eerste dag van Jeugdland 2022 is gestart! Vanochtend kondigden Faye en Mirjam aan dat er dit jaar iets heel bijzonders zit opgeslagen in een kluis. Deze hele zware kluis werd door twee sterke mannen de tent in gedragen. Hierin zat de gouden Jeugdland pet, wat heel kostbaar is. Aan ons de taak om dit goed te bewaken deze week. Plotseling werd Mirjam gebeld en tijdens slechts een kort onoplettende periode kwamen er 3 boeven op de kluis af. Zij wisten de kluis open te maken en dé gouden pet om te wisselen voor een neppe gouden pet. Aan ons de taak om deze week de echte gouden pet terug te vinden en om de boeven te ontmaskeren!
In de ochtend werden de rode petten met de namen erop uitgedeeld. Daarna konden we beginnen met het eerste spel om kennis te maken met alle andere kinderen van Rood. Na een gezellige en competitieve start van de dag konden er groepjes gemaakt worden. Direct na de lunch werd er door ieder groepje gebouwd aan de eigen hut. De sterke jongens en meisjes bouwden en sjouwden. En de creatieve kinderen zorgden voor de gezelligheid en decoratie in de hut. Belangrijke taken, want elke dag gaat geluncht worden in de hutten, de thuisbasis van de groepjes.
In de middag werden er verschillende leuke spellen gespeeld. We zijn echte speurneuzen en puzzelaars geworden. Dat kunnen we deze week goed inzetten bij het vinden van de boeven.
Morgen staat er weer een leuke dag op het programma. We gaan hele gave, grote spellen spelen. Het wordt weer goed weer, dus zorg voor voldoende drinkwater en zonnebrand.
Slaap allemaal lekker vanavond en dan zien we jullie fris en fruitig weer op Kooiduin!
Groetjes, de Rood leiding van Jeugdland